Jurering Parksjtad Leedjes Konkoer

De bèste Vastelaovend Sjlager van Parksjtad


Het PLK is hét bovenregionaal leedjeskonkoer van de regio Parkstad (vanaf 2019 heel Beekdaelen). De strijd voor de bèste Vastelaovend Sjlager 2023 vindt plaats via een voorselectie door de hoofdjury en vervolgens een finale op 4 februari 2023.

Er worden 2 x 11 liedjes geselecteerd voor de grote finale.

Hoe wordt gejureerd  ?

De hoofdjury bestaat uit deskundigen op het gebied van muziek, tekst en uiteraard het Vastelaovend gevoel. Tussen 1 en 15 januari 2023 zal de hoofdjury alle deelnemende liedjes beluisteren en (zonder beelden) beoordelen. De beste 22 liedjes volgens de hoofdjury gaan door naar de finale.  Tenminste één liedje uit iedere Parkstad gemeente zal doorgaan naar de finale. Dat is het hoogst gekwalificeerde liedje per Parkstad gemeente. Vervolgens zijn de 15 hoogst beoordeelde liedjes gekwalificeerd voor de finale. In geval er geen of onvoldoende liedjes uit een Parkstad gemeente ingeschreven worden, dan vallen er mogelijk finaleplaatsen vrij en worden die ingevuld conform het reglement.

Op deze wijze zijn in ieder geval de beste liedjes, in de ogen van de hoofdjury, door naar de finale en is iedere Parkstad gemeente vertegenwoordigd in de PLK finale. 

Hoe worden de 22 liedjes gejureerd tijdens de finale ?

Deskundige juryleden beoordelen de 22 liedjes op:

1. muzikaliteit en zangkwaliteit

2. tekst, originele dialectwoorden en tekstwendingen

3. presentatie op podium en klik met publiek

 

Originaliteit en humor in de tekst is een speerpunt van de beoordeling van de jury.